woensdag 12 juni 2013

pretparkpasje

Daar kan Knorrie toch zó kwaad van worden. Dat er mensen zijn die met hun kinderen bij gods gratie dan nog wel een dagje op stap willen gaan, naar het een of andere attractiepark zoals Walibi in België, maar daar eigenlijk helemaal geen tijd voor hebben. Die het zich niet kunnen permitteren om gewoon op hun beurt te wachten bij de kassa. Dat zijn mensen die willen voordringen.

Daar is nu wat op gevonden. Er is een pasje bedacht waarmee je comfortabel langs de rijen geduldig wachtende families kunt snellen. Dat kost je dan 35 euro extra. Dubbel tarief. Je hebt daarmee wel de zekerheid dat de rij voor jouw soort mensen geen rij zal zijn. De bokken worden immers van de schapen gescheiden, alleen de rijke ouders kunnen zich zo'n pasje permitteren. Hun terugverdientijd is in dit system ook nog eens oneerlijk veel groter dan die van de armoedzaaiende ouders die je schaterlachend zult passeren.

"Rijke kinderen eerst", zal dat loket heten. Dan weet je tenminste meteen wat de bedoeling is. Maar ben je als kind met zulke ouders ook echt bevoorrecht? Paps en mams zullen gauw alweer naar huis willen, om verder te kunnen gaan met geld verdienen. Ook voor het onderwijs is straks heel veel extra geld nodig namelijk, als studiebeurzen afgeschaft zijn. Je gunt je kind toch een beetje schuldenvrije start in het leven? Dat-ie geen bijbaantjes nodig heeft, hoogstens wat kruiwagens? Dat-ie vooral ook het huis uit kan en dan geen tophypotheek nodig heeft? Dat-ie dus een heel wat fijner leven heeft dan zijn ouders? Zodat hij later met zijn eigen kinderen niet hoeft voor te dringen bij de kassa? Hij had zich daar als kind altijd voor doodgeschaamd, en wil dat zijn eigen kinderen niet aandoen. Voor hem geen pretparkpasje.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten