donderdag 6 juni 2013

goede doelen

Vijfduizend landgenoten fietsen vandaag de Alpe d' Hues op, zo vaak als ze kunnen opbrengen. Zes keer zou mooi zijn. Er heerst een Elfstedentochtgekte, oranje uitgedost deelnemers gaan uitgelaten de berg op. Gisteren waren het er ook al drieduizend. Voor het goede doel, en als eerbetoon aan hen die lijden en geleden hebben. Weggeschoten door Van Agt, die we nog kennen van zijn spijbelen uit de ministerraad als er een wielrenevenement gaande was.

Nederland heeft voor de kankerbestrijding inmiddels sinds Alpe d' HuZes bestaat meer dan 75 miljoen euro bij elkaar gefietst. Het nieuws van vandaag is, dat de helft van dat geld nog bij de bank ligt. Iets dergeijks was er ook al aan de hand met Pink Ribbon, weet ik nog. Met ons allen gul gegeven tegen borstkanker, het kon allemaal niet roze genoeg, en toen bleken van de bijeengegaarde 19 miljoenen er nog zeven op de plank te liggen en was maar 298.000 euro daadwerkelijk bij de kankerwetenschappers terecht gekomen.

Straks gaat Nederland als de voortekenen niet bedriegen weer verder met bezuinigen, zes miljard naar het schijnt. De SNS-bank alleen al is een paar miljard minder waard, horen we ook vandaag. Er valt ook eigenlijk niet tegenop te werken. Gelukkig hebben we aardig kunnen besparen op Syrië, de inzamelingsactie daarvoor heeft ons maar 2,5 miljoen euro gekost. En laten de stroopsmeerders die de Nederlanders willen betrekken in alweer een nieuwe missie om Afghanen te blijven bijscholen maar de pip krijgen. Zolang de VVD vindt dat we de zorg en de toeslagen nog wel wat verder kunnen afknijpen: van mij geen cent voor camouflagepakken in woestijnuitvoering. Neem een voorbeeld aan de Alp-fietsers: die betalen hun fiets, reis, verblijf en vermomming gewoon helemaal zelf. Wie nog in het leger wil zitten moet zijn hobby voortaan ook maar zelf betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten