dinsdag 4 juni 2013

burgervader

Vanmorgen, om 0.01 uur, meldde Wikipedia het al. De opvolger van VVD-ster Pauline Krikke als burgemeester van Arnhem wordt CDA-er Herman Kaiser.  Is, schreef de niet zo wakkere internetmedewerker zelfs. Maar zó snel werkt zelfs de overheid niet. Ambtsketen en voorzittershamer moeten nog worden overgedragen, en het kabinet moet de voordracht van de raad nog overnemen.

Maar daar mogen we wel vertrouwen in hebben, net als de vertrouwenscommissie had in Kaiser. Geen vrouw, zoals de Commissaris van toen nog de Koningin had gesuggereerd. Maar "een mensenmens", meldt de voorzitster verheugd in de Gelderlander, dezelfde krant die haar van de week nog tipte als een goed raadslid met burgemeesterspotentie. Dan moet wel de keuze op een PvdA-ster vallen. We zullen zien.

Lang zal Kaiser niet meekunnen, dat staat vast. Hij is nu 59 en burgemeester van Doetinchem. Eerder van Roermond geweest. Met een uitstapje naar consultancy. Hem moet ik nog leren kennen. Krikke maakte ik al mee toen ze nog over de haven van Amsterdam ging. Voor Amsterdamse begrippen in mijn kritische ogen zeker ook een mensenmens. Geboortig uit Sneek, dat scheelt. Verwijten de Arnhemmers haar nu een te afstandelijke benadering van het vak? Benieuwd wat ze over zes jaar zullen zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten