donderdag 13 juni 2013

Hufterpunt

Het is natuurlijk een vorm van klikken, maar het is voor een goed doel. Je ergert je aan een medeweggebruiker, omdat hij jouw of zijn leven dan wel dat van anderen in gevaar brengt. Dan kan je maar één ding doen, je geeft het kenteken door aan het Hufterpunt. Het moet nog even worden opgericht, maar dat is een ondergeschikt detail.

Het is niet raadzaam in zo'n situatie handsfree te bellen. Daarom moeten meldingen bij kalmerende koffie worden ingediend. Neem er even de tijd voor. Internet wil van je weten wat er (bijna) gebeurd is, waar, en hoe laat. Als blijkt dat je niet de enige bent maar dat er over ditzelfde kenteken opvallend vaak wordt geklaagd, door eigenlijk veel te veel verschillende mensen, wordt Bureau Verkeersopvoeding ingeschakeld. 

De bestuurder (kan al is het minder waarschijnlijk ook een vrouw zijn) wordt uitgenodigd voor een goed gesprek.
Dan kan blijken of de bestuurder een fout petje op heeft of teveel drank, dan wel ondere andere invloed is of gebukt gaat onder tatoeages. Een snelrechtveroordeling volgt. Naar de verkeers-resocialisatiecursus ermee! Wie weigert raakt zijn auto kwijt, wie drie keer zijn auto heeft moeten inleveren wordt veroordeeld tot een leven lang Canta rijden. Een modelletje voor besturing zonder handen is zó gemaakt voor wie na zijn volgende veroordeling toch nog wil blijven rijden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten