maandag 30 september 2013

meubeltjes van Teeven

Grote vriend Teeven heeft alwéér een leuk ideetje. Voor zover hij nog over boeven beschikt, gaat hij hen lekker laten timmeren en zagen. Zo kan hij de overheid aan nieuwe meubeltjes helpen. Dat scheelt een hoop centen!

Het is natuurlijk leuker werk dan zakjes plakken, dat snap ik ook wel. Maar wat hebben we nu aan onze Bromsnor hangen? Was onze crimefighter niet tegen de overheid en voor het bedrijfsleven? Hij is toch van de VVD? De meubelmakers zullen ontploffen over deze concurrentievervalsing. En voor zover er personeel is dat ook nog georganiseerd is, zullen namens die gedupeerden ook de vakbonden moord en brand schreeuwen.

Als, wat Teeven beweert, de meerderheid van de Kamer het ook een goed idee vindt, is het einde zoek. Dan kunnen we ook onze werklozen wel tewerkstellen. Want dan wordt iedereen werkloos. Terwijl het werk blijft liggen. Een pijlsnelle ontwikkeling richting de participatiemaatschappij, waar we het nu van schijnen te moeten hebben. Vrijwilligers- of slavenarbeid voor iedereen.

De Participatiemaatschappij was dertig jaar geleden al in het leven geroepen door de Kamer van Koophandel in Haarlem. Die had een financieel karakter. Daar kon je als startende ondernemer mee in zee, als de bank het nog niet met je aandurfde. De nemers van een aandeel legden geld in, hopend op profijt. Nu zijn we allemaal gratis lid, en krijgen we gebakken lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten