donderdag 12 september 2013

makkie ronie

De PvdA-voorzitter leest de Tiktijd niet. Een gemis, zoveel is zeker. Nu realiseert hij zich nog steeds niet, dat we uit elkaar zijn.

Onder zijn naam heeft de organisatie aan het oud-lid met mijn nummer zojuist wel, alsof er niets aan de hand is, weer gewoon een uitnodiging gestuurd. Kom gezellig naar de partijraad na Prinsjesdag, gaan we de Troonrede bespreken. Ik ga niet komen, Hans!

Bijna net zo moeilijk is het om de krantenjongen ervan te overtuigen, dat hij de Gelderlander echt niet bij ons boven hoeft te bezorgen. De bus beneden is dichterbij, en veiliger, en sneller. Hij leest ook al niet. Zo niet de Tiktijd, dan toch elk geval ook niet het boven ter afschrikking opgehangen briefje. Post die niet wordt doorgeduwd wordt a) nat en is b) een teken van uithuizigheid. Of plotseling opgekomen ontlezing, maar daar zal de gemiddelde crimineel niet van wakker liggen.

Daarna probeerden we het met een verbeterde versie in dikke rode viltstift, met pictogrammen en meertalige uitleg. Ook die heeft geen effect gehad. Dan moet de klep maar afgeplakt worden, duct-tape is per slot van rekening overal goed voor volgens mijn klussende schoonzoon.

Die was óók al niet bij met het lezen van knorries krantje, zo bleek bij het avondmaal. Had hij me net eens lekker willen gaan inwrijven dat de PvdA voor de zoveelste keer toch weer JSF's wilde gaan aanschaffen, bleek hij het tegen een uitgetreden ex- en oud-lid van die partij te hebben. Hij schotelde dat toen maar een troostrijk bordje "makkie ronie" voor, de titel die zijn zoon en mijn kleinzoon voor dit, zijn lievelingseten heeft. Vader had gekookt, moeder moest nog even van huis en overwerken door met klanten te tafelen. Wij hadden 's middags de bewaking van hun kinderen een paar uurtjes overgenomen en aten mee, lekker makkelijk ook voor ons. En zeker voor onze kleinzoon, die er zelfs geen smeurtje saus bij wilde. Kaas is voor hem genoeg. De artikelen over het nut van groenten en vitaminen kan hij gelukkig nog niet lezen. Ook een Makkie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten