donderdag 5 september 2013

u weet wel waarom niet

Nietes welles. De slagers bezoedelen geen vlees. Vanavond gaat Zembla insiders aan het woord laten die wel beter weten.

In koeien zit koeienvlaai en soms(?) gaat er bij het slachten wel eens wat mis. Volgens de regelen der kunst moet de vervuiling worden weggesneden. Zuiniger medewerkers zetten er even de waterspuit op, en schoon is hun karkas weer.

Het land is net in rep en roer aan het raken, nu de klokkenluiders uit de vleesindustrie het volgende schandaal alweer melden. Zij onthullen dat dagelijks "gewoon" vlees  - uit de bio-industrie -  wordt bijgemengd bij vlees van varkentjes die duurder zijn omdat ze een beter leven hebben gehad. Onwettig gesjoemel, en het kan toch kennelijk zo maar gebeuren. Supermarkten en hun consumenten worden misleid. Controle schiet klaarblijkelijk tekort.

Zijn we net weer een beetje gewend aan de runderslagers die paarden en pony's bijmengen, krijgen we dit weer. En kippen kan je sowieso niet eten, want die staan bol van de salmonella. Voedselveiligheid is een illusie, mensen. Misschien kunnen ratten ook hier uitkomst bieden. In het nieuws wordt gemeld dat de politie ze gaat inzetten bij het opsporen van geboefte. Er zijn specialisten die kruitresten kunnen aantonen, of deskundig zijn in het snuffelen naar drugs. Bij het terugvinden van landmijnen waren ze ook al handig gebleken. Zouden sjoemelaars een vieze geur verspreiden? Dat moet toch haast wel. Houd de gevangenissen maar open. Menselijke ratten genoeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten