vrijdag 6 september 2013

eenling


De wolvin blijkt niet alleen een echte, maar ook helemaal niet in haar eentje te zijn. In Nederland lopen zelfs wel vijftien "lone wolves" rond, horen we nu net weer. Die ook nog eens continu in de gaten gehouden worden, ze zijn wel eenzaam, maar zeker niet alleen.

De vijftien horen tot de groep van driehonderd gevaarlijke "eenlingen" die de aandacht van onze beveiligers hebben getrokken sinds de rampzalige eenmansacties van de Suzukirijder die de koninklijke bus wilde rammen, en de wapenfanaat die in Alphen aan de Rijn een winkelcentrum uitkoos voor een slachtpartij. En dan waren er nog de damschreeuwer en de theelichtjesgooier die ook ernstig de openbare orde verstoorden.

Vandaag komt daar een loslopende verdachte bij die politici wilde vermoorden en nu driekwart van de negen jaar aan gevangenisstraf heeft uitgezeten die hem daarvoor waren opgelegd. Hij is nog geenszins van terroristische inzichten veranderd, maar had verder wel aan de voorwaarden voldaan dus de rechter zag geen noodzaak hem nog langer vast te laten houden. Samir A. zal op een onbekende plek worden vrijgelaten, maar reken er maar op dat ook zijn stappen gevolgd zullen gaan worden.

Maar nu moet ik toch eens hoognodig met de PvdA gaan bellen. De voorzitter zoekt betere PvdA-ers, die goed toegerust zijn  voor de politieke strijd in de Kamer. Erg geschikt zijn de huidige in mijn ogen zeker niet, zolang ze denken dat ze hun aanhang het best bedienen met zwichten voor de JSF. Congressen kopen geen straaljagers, maar de boven ons gestelden moeten dat ook niet doen. Dat gaat nog meer zetels kosten, en minstens een lid dat ik ken dat 40 jaar geleden toetrad. Dat moet nu verder als politieke eenling. En zulks op de dag dat het rode bankje ons huis is binnengekomen. Grijs is het gelukkig ook.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten