vrijdag 27 september 2013

gastland voor boeven

In "een poep en een scheet", zo beschreef een ooggetuige het, is in Nieuwegein een mafiose grote vis opgepakt. Zomaar, op klaarlichte dag, reed een busje voor en pakte de boef op.

Gelukkig voor Teeven gaat het hier om een Italiaan. Daar hoeft hij in zijn berekeningen van de gevangeniscapaciteit in ons land geen rekening mee te houden. Dus vindt hij dat onder andere de Koepel dicht kan, al is die net voor vele miljoenen gemoderniseerd. 

Hij werkt nu voor een partij die altijd graag het gevoel van onveiligheid onder de kiezers bespeelde met beloften om met meer blauw op straat meer boeven te zullen vangen. Opstelten raakte daarbij in een nogal gênant lastig parket, omdat exacte cijfers over zelfs maar het aantal agenten niet leverbaar bleken. Dan is het ook lastig aantoonbaar, dat de beloofde uitbreiding geleverd wordt.
 
Extra geld voor de politieorganisatie bleek trouwen ook minder in personeelsuitbreiding te belanden dan wel bij de leveranciers van (rampzalig onbruikbare) automatiseringsprojecten. De boeven in binnen- en buitenland lachen zich een kriek. En zakrollen zich in clanverband rijk, naar het schijnt. Hadden we nog geld, dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten