donderdag 15 augustus 2013

op cursus

Maar nu dan weer eens echt goed nieuws. Haren, het uit de hand gelopen facebookfeest, heeft zowaar iets positiefs opgeleverd. Werkgelegenheid!

Uitgevonden is de 14-daagse cursus "digitaal bestuurder". Zeven keer twee dagen luisteren naar mensen die daarin al deskundig zijn, maakt simpelweg een geheel ander mens van je. Dan ben je ook zelf helemaal opgewassen tegen de nieuwe media.  Kan jou en je gemeente niet meer overkomen, wat ze in Haren tot hun verdriet hebben ervaren. De onhanteerbaarheid van de nieuwe massacommunicatie, die de individuen in die massa's zo snel bereikt dat de tegenpartij geen tijdig en passend antwoord meer heeft. Zo lopen de dingen uit de hand, en dat willen we niet.

Dat wordt een mooi nieuw diploma met goede toekomstperspectieven. En het betekent betaald werk voor de docenten. Het kost wel even wat - als ik het goed verstaan heb (maar je slaat acuut dicht als je zoiets hoort) moet je per persoon een milletje of elf meebrengen. Maar dan heb je ook wat!

Voorlopig nog niet meer dan een handjevol experts weliswaar, want het wordt een uiterst exclusief gebeuren voor maar een beperkt aantal deelnemers. Vanzelfsprekend staan die nu al te dringen, en zijn de eerste aanmeldingen zelfs al binnen. Ondanks de zware bezuinigingen die de gemeenten als belangrijkste leveranciers moeten verwerken. Dan nog maar wat minder plantsoenonderhoud, sommige uitgaven zijn nu eenmaal zo noodzakelijk, dat de kosten ervan er ook eigenlijk helemaal niet meer toe doen.

Ondertussen vertelt burgemeester Schneiders van Haarlem - spreekbuis van de beroepsgroep - dat het helemaal niet zo moeilijk is om Lage Vuursche morgen af te grendelen voor ongenode belangstelling. Gewoon een noodverordening vaststellen. De noodzaak was anderhalve dag te voorzien, dat moet ruim genoeg zijn. Dan kan het zelfs nog geheel democratisch door de gemeenteraad gebeuren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten