zaterdag 17 augustus 2013

leverworst


Dat geeft hoop. De rabbijn die toekomst ziet in kweekvlees. Deze week is de eerste in een laboratorium geboren hamburger ten doop gehouden en op smaak beoordeeld. Een beetje droog, maar onmiskenbaar vlees. Hartstikke kosjer, zegt de rabbijn.

Zijn geloofsgenoten mogen alleen ritueel geslacht vlees eten. Maar bij het kweken zijn slechts wat cellen nodig, de donor kan gewoon verder grazen en vlaaien produceren. Hij of zij hoeft niet meer te worden geslacht. Dat neemt de godsdienstige bezwaren weg, vindt de rabbijn. Zelfs ziet de geestelijke leidsman op langere termijn mogelijkheden voor het mogen gaan eten van varkensvlees, mits net zo kosjer gekweekt.

Zelf reken ik dan meteen op nieuwe kansen voor de Dierenpartij en het wetsontwerp dat het rituele slachten de wereld uit wil helpen. En met Kip's Leverworst zal het op die manier en wie weet ook bij de volgers van Mohamed zelfs zonder spraakverwarring dan ook nog wel goedkomen.

Alleen pech voor de stieren die in Spanje wonen. Die worden nog wel ritueel geslacht, zolang toreadors bewonderd worden. De lafbekken. En nu lekker mosselen eten met z'n allen. Daar is tot ons genoegen nog geen actiegroep tegen opgestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten