zondag 18 augustus 2013

melk is goed voor elk

Altijd genieten, die programma's over hoe oplichters er altijd weer in slagen mensen te tillen. De mooiste gebakken poets vond ik die van de klusjesmannen die het argeloze oude vrouwtje het aanbod deden haar terras eens grondig te coaten, zodat ze geen mos meer zou hoeven te bestrijden.

Het kostte een paar centen, maar dan had ze ook wat. Zo gezegd, zo gedaan. De boeven haalden een paar jerrycans gezonde halfvolle melk uit de supermarkt en besprenkelden daarmee ijverig en gewichtig doend de tegels. Hupsakee, achthonderd pond verdiend, en er ongetwijfeld een paar stevige biertjes op genomen.

Zo moeten toch ook de Nederlandse koeienhouders in hun handen gewreven hebben, toen Joris Driepinter was uitgevonden, een jongetje sterk geworden door melk te lusten, aanvoerder van de Melkbrigade die kinderen aanmoedigde veel meer melk te drinken dan goed voor ze was onder de suggestieve leus "Melk Is Goed Voor Elk". Van het maken van deze reclame profiteerden gerenommeerde maar berooide schrijvers als Dimitri Frenkel Frank die de naam verzon en Mies Bouhuys, die de verhaaltjes bedacht. Dat was nog het meest dankbare bijeffect.  

Het speldje van de M-brigade had ik nog jaren, tot het om niet opgehelderde redenen in het keukenfornuis zijn email verloor. Melk is goed voor elk, behalve voor Maarjan, want die piest ervan. Dat dan weer wel.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten