zaterdag 3 augustus 2013

B & B

Het is maar vrijdag. Een dag waarop de paar auto's die in onze straat wonen, doorgaans deelnemen aan het wereldgebeuren. Het is dan lekker leeg hier. Maar vandaag is alles anders. Overal blik. Geen vrije plek meer te vinden, de bermen bezet, en ook de middenstrook tussen de schaduwrijke bomen is vol met particuliere transportmiddelen. Alle Arnhemmers zijn naar onze wijk toegekomen.

Vroeger reed hier de tram, daarom is de straat zo lekker breed en de parkeergelegenheid zo groot. Nu voert de trolleybus de ongelukkigen aan die nog geen auto hebben. Hier wil iedereen zijn, vandaag. Hier, hier speelt zich vandaag het wereldgebeuren af. Openluchtbad Klarenbeek stroomt over door de duizenden blote lijven die vandaag massaal willen zwemmen en zonnen. Het eigen parkeerterrein is allang vol, de straat erheen ook, de laatkomers moeten hun koelboxen en badspullen steeds verder sjouwen.

Ook de kleinkinderen en hun moeder waren van plan verkoeling in het zwembad te komen zoeken. Maar zij zwichten voor plan B. In onze achtertuin richten wij een dependance op met het nog nooit gebruikte zwembadje dat we hebben overgehouden aan de ontruiming van de zomerwoning in het bos. De rand moet worden opgeblazen, dat is de grootste inspanning. Ons grasveldje is net groot genoeg: in het bad past met gemak een heel gezin.

Gelukkig hoeft het niet helemaal vol, peuterhoogte is genoeg. De kinderen lopen hier hoogstens elkaar ondersteboven en hoeven zich niet te houden aan de officiĆ«le sluitingstijd. Zullen we op dit adres maar een B & B openen om ons pensioen een beetje aan te vullen? Bad en breakfast, of zoals vandaag Bad en Barbecue? Toch eens over nadenken. Al is 34 graden wel een beetje warm voor de badmeester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten