dinsdag 6 augustus 2013

bereik

Wat ben ik toch blij dat ik geen smart phone heb en alweer niet naar de Gay Pride geweest ben, zodat hij ook niet is gestolen. Het was een prachtig weekend voor de Roemenen die er wel waren en er een nodig hadden. Jammer dat de politie van 43 van deze grijpgrage toeristen de pret bedierf door ze op te pakken..

Ook drie niet-Roemenen waren er gloeiend bij. In totaal werden honderden belapparaten buit gemaakt. Hoe vaak wil je kunnen bellen? Mijn persoonlijke behoefte blijkt minimaal. Waardoor ik doorgaans last heb van verlopen beltegoeden of leeggelopen accu's. En als je om vervoer verlegen zit na een bezoek aan de oogarts, kan je het scherm niet eens aflezen. Uit de openbare buitenruimte zijn de telefooncellen inmiddels wel zo'n beetje allemaal verdwenen. Zoals ook de vaste lijnen een steeds schaarser artikel aan het worden zijn in de diverse woonhuizen.
 
Maar gisteravond kregen we toch nog zulke kwaliteit aan de lijn, zomaar uit Engeland. Nu zit hier een vertwijfeld alfamannetje te schelden op de bèta's, die er maar niet in slagen de handleidingen van zijn apparaten voldoende begrijpelijk op te schrijven. Dat hij "twintig oude berichten" zou kunnen beluisteren weet hij nu zo langzamerhand wel, vloekt hij, maar interesseert hem GEEN FLIKKER (ook niet naar de Gay Pride geweest, klopt). Maar terughalen wie gebeld hebben, zodat hij het nieuwe nummer kan noteren, GEWOON MET POTLOOD, GEWOON OP EEN PAPIERTJE, SNAP JE, dat wil maar niet lukken. Kan-ie nog steeds niet bellen, want de smart phone in Londen staat uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten