vrijdag 19 juli 2013

ook weer helemaal opgelost.


Die seniorbedden zijn ook veel te hoog, dus dan gaat er gauw wat mis. Deze dode had in haar zorginstelling een gebroken nek opgelopen, twee blauwe ogen, een gebroken neus, vier gebroken ribben, verwondingen aan de knieën, een grote wond op haar scheenbeen en vier wonden aan haar hoofd.

''Uit ons onderzoek bleek dat het een valincident was.” houdt de instelling haar onschuld vol. “Niet ongebruikelijk bij ouderen. De gevolgen bij oude mensen kunnen ernstig zijn, ze zijn erg kwetsbaar.'' Gelukkig maar, anders kwamen we nooit van ze af. Maar er komt nader onderzoek, dus we kunnen gerust zijn. De waarheid komt boven. De familie en de GGD hadden zo hun twijfels over de toedracht. De nabestaanden geloven niet dat ze uit bed is gevallen. Ze vermoeden dat de vrouw onvoorzichtig is behandeld of anders misschien zelfs wel is mishandeld.

In het buitenland roeien ze dezer dagen ook schoolkinderen radicaal uit, met vergiftigde lunches. In onze eigen bijbelgordel selecteren ouders hun kinderen geraffineerder, met mazelen- en/of poliovirussen. De overlevenden, mits zonder restschade, mogen zich uitverkoren voelen: God heeft het dan zo gewild. Ook de minister-president die we nu hebben noemt zich opeens openlijk godsdienstig, in de hoop het starre verzet tegen vaccineren te doorbreken. Maar ook die oproep van hem zal tevergeefs blijken, zoals eerder al auto- en woningaankopen ook al niet van zijn pleidooien hebben weten te profiteren. Dan toch maar een uitsterfbeleid, en onze ziel in lijdzaamheid bezitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten