zaterdag 27 juli 2013

buit eruit

Lezers met waardering voor ome Joop vinden, dat ik de organisatie onrecht doe. Ouders zijn heus wel op de hoogte van de leerzame uitstapjes die hun kinderen in hun fietsvakantie maken.

Teveel geknord? Vooruit, een heel klein sorriytje van Knorrietje kan er wel van af, de hittegolf is toch nog niet over. Nu al zijn de eerste heus wel verstandige ouders wel degelijk door ingrijpen van anderen behoed voor ellende met hun kind. Ze hadden het acht maanden oude hummeltje lekker laten slapen in de maxi cosy op de achterbank van hun auto, veilig in de gordel. Zelf namen ze een verkoelende duik in zee, want daar was die auto naar toe gereden. De twee werden weer uit het water gevist door de politie, die was gealarmeerd door mensen die, anders dan zij, wisten dat het in een auto zelfs zonder hittegolf al boven de vijftig graden heet kan worden. Dieren en kinderen mogen daar niet in achterblijven, de buit haalde u er natuurlijk altijd al uit voorzorg uit.
Het kind heeft het gelukkig goed doorstaan.

Hebben de ontaarde ouders deze auto geparkeerd bij een meter met kentekenregistratie? Dan moeten ze ook nog vrezen dat de informatie daarover nog even wordt gescreend op andere tekortkomingen. (voor niet-ontaarden geldt uiteraard hetzelfde). Big brother wil namelijk niet dat je met een leasebrik teveel privékilometers maakt en heeft nu opgebiecht dat ook oudere parkeergegevens bij de opsporing worden gebruikt. Een boete  en naheffing dreigen te worden opgelegd aan de overtreders. Moet er weer een rechter aan te pas komen die zal zeggen dat niet mag.

Gelukkig is bij ons de Camargue al op de fiets te bereiken. Dwars door een paardenkudde, tegen het weelderige uitzicht van de uiterwaarden, het water en de spoorbrug. Een pankoek als uitsmijter. Ook gratis per auto bereikbaar. Kinderen kunnen hier tekenen als ze de meegeleverde potloodjes even bijslijpen. De poster gaat opgerold mee. Onze kleinzoon houdt het rolletje rechtop op zijn hoofd. Er komt rook uit de pijp van de stoomtrein, moeten we begrijpen. Van de tgv-ramp in Spanje heeft hij gelukkig geen weet.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten