vrijdag 12 juli 2013

grap

De wolvin heeft alweer voor nieuws gezorgd. Nu omdat de theorie is gelanceerd dat ze in haar thuisland aan haar eind is gekomen, want ze had nog bever gegeten en die heb je niet in Luttelgeest.

Daarna zou een Duitse grappenmaker voor het komkommernieuws van deze zomer hebben gezorgd door haar in zijn kofferbak te laden en over te brengen naar onze polder om te kijken hoe we zouden reageren. Aangifte van een aanrijding was hier niet gedaan, ook heel verdacht. Ondertussen werken de optimisten veiligheidshalve aan een wolvenplan en aan educatieve wolvenexcursies, terwijl anderen de geweren alvast uit het foedraal halen omdat ze geen wolven willen. De wolvenkenner blijft kalm. Er lopen dit jaar bij de buren een honderd jonge wolven rond - 40 kilometer per dag - die nieuw territorium zoeken omdat ze uit hun roedels zijn verbannen, waarin pa en moeders aan een nieuwe generatie kinderen zijn begonnen. Duitsland is groot, maar ter hoogte van Groningen zijn al exemplaren gesignaleerd.

Jonge wolf Asscher begint al wel zijn haar te verliezen, en moet vandaag alweer Amsterdamse journalisten tegenspreken over zijn ambities om Samsom op te volgen.
Nou was het een vos die zelfs kalend zijn streken niet verliest, en Asscher is ook niet achterlijk. We kennen hem nog van de verkiezingstijd, toen hij bezwoer zijn wethouderskarwei in Amsterdam af te zullen maken en niet aan een overstap naar Den Haag te denken. Tot hij als vicepremier uit Samsoms hoge hoed getoverd werd. Ach ook Wouter Bos heb ik lang voor het zover was weleens het Amsterdamse stadhuis zien binnenglippen voor beraad met de toenmalige burgemeester, die zich uiteindelijk ook liet overreden naar Den Haag te komen. Dat avontuur liep niet goed af voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten