maandag 15 juli 2013

brilletje

Zou ze Andy gaan heten, die baby waarin de Britten nu hun zomernieuws zoeken? Kate zelf is nog helemaal niet op komen dagen, maar voor de kraamafdeling van het ziekenhuis waarin zij gaat bevallen staan de huishoudtrapjes van de fotografen al klaar. Half juli zijn zij en William uitgerekend, en dat is vandaag.

Of het wel de juiste kliniek is weten de journalisten niet eens zeker, Maar de pret drukken doet dat bepaald niet.  Alsof ze niets geleerd hebben van de manier waarop Kate's schoonmoeder, die nu voor het eerst oma had kunnen worden, door hysterische paparazzi is achtervolgd tot de dood er in een Frans tunneltje op is gevolgd.

Het kan best nog wel even duren hoor, zo'n eerste kind. In mijn geval bivakkeerde ik zelfs al een paar weken in het ziekenhuis, voordat het eruit mocht. Midden in de nacht toen zelfs, er was toch geen pers bij behalve de twee ouders zelf. Voor de co-assistent was het zijn eerste keizersnee, is me later verteld. Hij was, volgens het relaas, zo zenuwachtig geweest voor de operatie dat zefs in januari zijn hoofd was gaan glimmen en zijn bril van zijn hoofd was gegleden. Dat wierp een wel heel merkwaardige eerste blik op onze dochter.

Daarna zal hij zijn brilletouwtje wel nooit meer vergeten hebben, mogen we aannemen. Er zal vast nog wel wat antibioticum zijn ingezet, en mijn temperatuur als graadmeter voor mogelijke ontstekingen is streng bewaakt, maar we zagen er de humor verder wel van in. Tegenwoordig zou je je letselschadeadvocaat hebben moeten inschakelen, denk ik. Maar ja, dan hadden ze ons natuurlijk mooi niks verteld. En het wat rafelig uitgevallen litteken is na de volgende dochter nog heel keurig bijgewerkt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten