vrijdag 5 juli 2013

hoofd


Is het mogelijk een heel hoofd te transplanteren? Moet ik echt tot 2017 in deze tochtige stokoude huurwoning blijven zitten voordat de corporatie weer eens geld voor onderhoud heeft? Wie ruimt die anonieme bootjes op die in onze wateren liggen weg te rotten? Waarom geven de banken geen gehoor en moeten we met pensioengeld de economie aanjagen? Alweer heel wat vragen op deze vrijdagmorgen, die om antwoorden schreeuwen.

Vooral het overzetten van een nog goed hoofd op een beter lichaam prikkelt natuurlijk de verbeelding. Dàt is nou echt eens gezondheidszorg die wat mag kosten. Vijftigduizend banen in de thuiszorg zijn wegbezuinigd, maar dan hebben we tenminste geld voor deze innovatie. Alleen wie waagt zijn hoofd eraan, en wie zijn lijf. Of gaan ze ruilen? O gelukkig, de transplantatiedeskundige ziet het de komende twintig jaar nog niet gebeuren. Want experimenten met proefdierhoofden laten het hoofd achter op een verlamd lijf, de verbindingen met het rugge(n)merg blijven mislukken. Dan kan je net zo goed op de hart-longmachine worden gezet, in het kamertje bij Mandela. En hoe gaat het eigenlijk met die hoe heet hij ook alweer uit Israël, Sharon, die nu alweer zeven jaar in coma ligt?

Ja sorry hoor mensen, het is één rug met merg en één pan per te bakken koek, dus de spellingverbeteraars hadden daar nóóit en nóóit meer dan ruggemerg en pannekoek van mogen maken, stelletje koekenbakkers dat het is! Of voor mijn part die het zijn. Als we allemaal maar wel snappen dat de zin die begint met  "hij is een van de grootste koekenbakkers.."niet gevolgd wordt door "die er is", zoals de mensen vaak beweren, maar door "die er zijn". Zo zit het. Het hoofd gebruiken, ook bij taal. Over het overige crisisnieuws een andere keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten