dinsdag 28 mei 2013

zakgeldzorgen

Het moet even gemeld worden: zon vandaag. De meteorologen waren bang dat het dit voorjaar geen lente meer zou worden. Zelf waren we maar even naar de Vlindertuin in Emmen gereisd om een beetje op te warmen. Vliegende bloemen, een weelde zoveel.

De reis bleek vanuit Arnhem via Utrecht te moeten leiden, op de terugreis hebben we tussen Zwolle en Zutphen de bus geprobeerd. Om kwart voor elf lagen de kleinkinderen eindelijk in bed. De conducteur was nog wel benieuwd of ze nog of al vakantie hadden? "Hebben wíj het weer gedaan,." verzuchtte hij na ons antwoord.

Het nieuws vandaag is dat ouders ook al moeten bezuinigen op het zakgeld voor hun kinderen. Die krijgen voor de kosten van kleren of telefoon voortaan hoogstens nog een vast maar niet toereikend bedragje. Natuurlijk wordt ook dit slechte crisisnieuws weer als heel positief gepresenteerd. De mensen van het NIBUD prijzen de zuinige ouders omdat ze hun kinderen zo al vroeg leren verstandig met geld om te gaan. Daar was nog niemand opgekomen!

Als de kinderen onverhoopt niet kunnen sparen maar moeten lenen, kan je altijd nog bijspringen met een lening en dan nog een plezierige rente bedingen. Aan de banken hebben je op dit moment toch niks, en zo los je je eigen geldnood dan meteen weer op. Je wordt beloond met als eindresultaat kinderen die hun studielast dan ook nog moeten verzwaren met bijbaantjes en geldzorgen. Omdat we dezer dagen volgens de wetenschap het gen hebben ontdekt waarmee die zielepoten 140 jaar oud kunnen worden, duren die extra zorgen bovendien ook nog eens extra lekker lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten