zondag 5 mei 2013

geen pardon

Deze keer was mijn huisgenoot vroeg genoeg wakker om vóór het radioprogramma boordevol geschiedenis ook nog een portie natuurnieuws mee te pikken. Het was een uitzending die afschrikwekkend genoeg was om méér mensen wakker te maken. Alleen, wie luistert er nog naar de radio?

Gek eigenlijk, dat de natuurvrienden al die slechte berichten uitzenden terwijl iedereen nog op één oor ligt. Zij weten immers zelf allang dat Bayer en andere gifmengers de insectenwereld aan het uitroeien zijn omwille van geld. Dag bloemen, dag fruit, dag graan. Straks hebben we illegalen nodig om de bestuiving ter hand te nemen.

De Milieufederatie uit jawel: weer Arnhem mocht vertellen hoe ze proberen tuincentraketen Intratuin zover te krijgen dat ze de kwalijke middeltjes niet meer aan ons particulieren willen verkopen. Bij onszelf ligt het ene deel van de oplossing, een kopersstaking. Europa gaat over het andere deel en moet omwille van de voedselveiligheid de industrie tot de orde roepen, in plaats van steeds meer gif toelaten. Dat lukt nog moeizamer.

Maar ik snap het wel, de natuurvrienden moeten gauw de natuur weer in, die hebben geen tijd om eerst naar de geschiedenis te luisteren. Zij beseffen niet dat ook thuisblijven helpt. De eerste roestbij en een libelle die nog vroeger was, hebben zich al in onze woonkamer gemeld. Vermoedelijk Illegale asielzoekers. We hebben ze heel hardvochtig uitgezet, zonder pardon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten