woensdag 15 mei 2013

uitverkocht

En er zijn al zoveel Chinezen! Geen melkpoeder te krijgen in ons land, alle schappen leeg. Nutricia laat de Hollandse baby's willens en wetens vallen of zo u wilt links liggen en exporteert het cremekleurige goedje naar Azië. Worden de moedermelknamakers heel veel rijker van.

Nou betalen we zelf al niet weinig, dus ik raad de Europese controleurs aan om als de klus bij Shell en andere benzinestokers geklaard is - daar zijn ze gisteren binnengevallen op zoek naar verboden prijsopdrijving - ook de poederfabrikant maar eens door te lichten.  

Die rare Chinezen vertrouwen hun eigen producenten niet, en dat is begrijpelijk want die mengden bij met dodelijke middelen. Daardoor groeide het aantal Chinezen wel minder snel, maar daar hadden ze al het éénkind-systeem voor bedacht. Wat weer extra levensbedreigend was voor de vrouwelijke Chineesjes.

Inmiddels zijn hun ouders welvarend genoeg om van dat beleid af te kunnen stappen, en niet alleen Nutricia leeg te kopen maar ook al het Chinese antiek waar ook ter wereld tegen fancyprijzen weer terug te halen. Terwijl wij nota bene alweer het derde recessiekwartaal beleven en onze werkloosheid wéér gestegen is.

Je zou er somber van worden, maar we hebben wel nog altijd twee geduchte wapens: borstvoeding. Mooi dat die Chinezen daar niet aan kunnen tippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten