dinsdag 14 mei 2013

Piglet


Vandaag begint de campagne die Nederlanders hun ondermijnende gemopper moet afleren. Dit Knorriekrantje voelt zich in zijn bestaansrecht bedreigd.

De vrije meningsuiting in dit tot nog toe dagelijkse periodiek richt zich per definitie juist op wat beknord moet worden. De naam is, we zullen het hier onthullen, een eerbetoon aan de moeder van de oprichtster. Die heette weliswaar Corrie, maar had werkelijk overal een mening over en dat was gezellig discussiëren. Glaasje erbij, sigaretje erbij. Ging ze te ver, dan plaagden we haar met haar bijnaam, die ook weer verwees naar de knuffel van Christopher Robin. Die kent u als Piglet uit Winnie the Pooh. Wij hielden al van Knorretje in oude berijming, nog voor de aandoenlijke tekeningetjes werden verkracht in de filmstudio's van Disney.


Onze Knorrie verkondigde op zekere dag dat ze van plan was een opstandig oud vrouwtje te worden, en dan nog altijd een eigen mening zou hebben en zou blijven verkondigen. Ze heeft reuze haar best gedaan en is een eind gekomen, al werd ze niet echt oud. Roken schaadt de gezondheid, en is zo akelig verslavend. We missen haar alweer eenentwintig jaar, en genieten nog steeds van haar opstandige voorbeeld. Wij zullen dus blijven mopperen. Heerlijk.





























1 opmerking: