zaterdag 18 mei 2013

red Beek

Het is toch merkwaardig met die ondernemers. Nu pleiten de Limburgers onder hen weer voor subsidie, om vliegveld Maastricht niet failliet te laten gaan.

De overheid moet de regionale economie redden, is de gedachte. Ja kom op zeg, waar zit jullie verstand? De grootste wens uit liberale hoek is totale afbraak van de staat. Dus is er geen geld meer voor nuttige zaken als oudjes, kindjes en kunst en de postkantoren zijn ook al dicht. Zelfs voetbalclubs vallen de een na de ander om. 

Dat waren van oudsher de troetelkindjes van de plaatselijke politici. Zeker in verkiezingstijd, konden ze altijd wel rekenen op voldoende steun in de raad als sponsors en supporters de salariseisen van de spelers niet  langer konden opbrengen. 
De ene na de andere club houdt er dan ook maar mee op, of gaat vrijwillig weer terug naar het onbetaalde voetbal.

In mijn vroegere gemeente was geen topclub in geldnood en het nabijgelegen vliegveld kreeg zijn miljoenen al van het rijk. Maar al in de jaren negentig heeft ze Airport Maastricht wel degelijk willen steunen, door daarheen een raadsuitje te ondernemen met de Cityhopper, die deed alsof regionale vluchten bestaansrecht hadden. Wij van de PvdA zagen daar toen niets in, ook om electorale redenen vanzelfsprekend. Onze twee raadsleden kwamen ook naar Beek in Limburg, maar in de verder heerlijk lege VIP-bus die het gezelschap na het dagje uit weer veilig terug zou halen. Want meer dan een enkeltje kon er natuurlijk niet van af, ook in die tijd werd al op de centje gepast. Van remous hebben wij geen last gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten