woensdag 22 mei 2013

VV-Dalen

De VVD autopartij. Daarom hebben ze er moeite mee Jos van Reij los te laten. Die reed altijd zo lekker te hard. Een beetje liberaal lapt als het even kan de regels aan zijn laars. Dat hoort erbij, zolang je ermee wegkomt. Jammer dat hij nu toch van de lijst moet, hij is nog niet eens veroordeeld voor de corruptie waarvan hij verdacht wordt.

Vervelend genoeg is ook de uitspraak in de zaak-Hooijmaijers nog steeds niet bekend. Ook VVD, verdacht van aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld. De man was destijds gedeputeerde in Noord-Holland en werd ingezet in de verkiezingscampagne van onze plaatselijke VVD. VVD bouwpartij, maar Hooijmaijers vond toch niet alle locaties die hem werden gesuggereerd geschikt. Kennelijk had hij beter naar zijn ambtenaren geluisterd dan ik achter hem gezocht had. En wat me ook opviel was dat hij in de gaten had dat zich onder het publiek ook een PvdA-wethouder bevond. Notabelen onder elkaar.

Lefgozertje, maar toch zal het me verbazen als het tot een veroordeling komt. Dat hij provinciale mijoenen liet beleggen in IJsland liep voor het college en de Commissaris fataal af, en zijn declaraties waren uitbundig, maar die andere beschuldigingen? "Bewajzen mottn we hemm," zou Boer Koekoek gezegd hebben. Onze lokale VVD won de verkiezingen met de slogan "Vandalen Betalen." en in onze gemeente had je die niet dus dat konden ze gemakkelijk waarmaken. De aannemers kwamen weer aan de macht.

En tenslotte: VVD vliegpartij. In de strijd tegen de vijfde baan trok de Dorpsraad naar Den Haag, gewapend met wethouder, voor een onderhoud met de staatssecretaris. Dat was toen Melanie Schultz Verhaegen - Maas Geesteranus. Het was haar eerste periode en het werd een open gesprek. Waarin ze nog een beetje bleek terug te verlangen naar haar eigen wethouderschap, in Leiden. Daar woonde ze, en ook zij ondervond dus de hinder van het vliegen. Helaas, het landsbelang moest ook gediend worden.

Vandaag is ze minister  van verkeer en waterstaat. In de tussentijd zijn er zoveel rijstroken bijgekomen, dat ze voorstelt dat we ekaar voortaan maar eens rechts moeten gaan inhalen, om nog een beetje te kunnen opschieten.  Mag ik dat een onzalig idee vinden? Veel rechtser dan nu kan ons land echt niet worden. De gezondheidszorg is al zo duur.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten