zaterdag 11 mei 2013

aan banden

Nu weer een rechter met wie we in de trein gezeten hebben naar Zwolle zomaar teruggevonden op de voorpagina van de NRC. Hij verzet zich namens zijn vakgenoten tegen de enkelband.

Dat is wat snel door de bocht, het gaat de rechters om het wetsvoorstel dat Fred Teeven de bevoegdheid moet geven om opgelegde gevangenisstraf om te zetten in elektronisch gecontroleerd huisarrest. Daarmee gaat de ex-LPFer die nu voor de VVD het land onder de duim houdt op de stoel zitten van de rechter, die nu juist celstraf als de meest geĂ«igende bestraffing had opgelegd.

En die ingreep dan niet omdat hij als rechts-radicale politicus beter weet wat goed is voor een boef, maar als je het mij vraagt omdat het goedkoper is. Al werkt de staatssecretaris er ondertussen ook hard aan om het ontbreken van cellen als argument te kunnen aanvoeren. Gevangenissen worden gesloten in een tempo nog hoger dan dat waarin de ziekenhuizen sneuvelen.

Ook dat is een geldkwestie. De zorgverzekeraars willen nu het geld dat ze op ons besparen door de voorwaarden te veranderen niet netjes aan ons teruggeven, maar voor de verdere afbraak van het stelsel inzetten. Diefstal! (wie verzonnen ook weer de slogan dat je een brandend huis niet kunt verzekeren?! Zouden ze in gemoede kunnen denken dat je dan tijdens de brand wel de polisvoorwaarden kunt veranderen? Teeven, een enkelband voor al die graaiers,  en subiet!)

En over afbraak gesproken: nu sluit ook Arnhems beste muziekhandel de poorten. Oeden menei, zoals de oude Grieken zouden zeggen als ze nog hadden bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten