woensdag 8 mei 2013

aanbevolen

Wil je weten hoe het zit met de Bulgaren? Alle eer aan Willem Geldof. Hij "volgde uit verveling" zoals hij het beschreef, de Bulgaarse televisie en kon daardoor Nederland op het spoor brengen van de uitkeringsfraude. De positie van staatssecretaris Weekers wankelt.

Willem vervulde de enige raadszetel die de PvdA overhield na de raadsverkiezingen van 2010, in het dorp dat we toen net hadden verruild voor Arnhem. Een rampzalige twee stemmen kwamen ze daardoor tekort voor een restzetel. In Arnhem won de PvdA mede dankzij ons weliswaar en werd weer de grootste partij, maar daar werd ze uit het college gehouden.

Gelukkig bracht Willem grote kwaliteit mee en daardoor kon hij zijn rol als eenmansfractie met verve spelen. Spijtig genoeg velde hem al vrij gauw een mysterieuze ziekte, die zijn voeten en handen aantast en hem dwong het raadswerk en zijn betaalde werk - voor de gemeente Haarlemmermeer - neer te leggen.

Hij slaagt er gelukkig in een blog bij te houden, dat zeer de moeite waard is. Behalve over het verloop van zijn ziekte en zijn ervaringen met ons zorgstelsel houdt Willem ons op de hoogte van actuele politieke kwesties, die hij van prettig commentaar voorziet. Hij woonde als student economie een half jaar in Bulgarije, voor zijn stage en afstudeeronderzoek. Leerde er de taal, maakte vrienden en bleef het land regelmatig bezoeken. Vandaar. De wereld van deze ironie-beoefenaar leert u kennen met deze link. Zijn glas is halfvol, is zijn devies. De ideale benadering voor iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten