zaterdag 25 mei 2013

proost

Op vrijdagmiddag in de trein, je moet het ook niet doen. Met net zovelen als er nog een plaatsje hebben kunnen vinden om te zitten staan we dus samengepakt in het gangpad, de trappetjes, en het voorportaal. Fijn dat het de NS zo goed gaat, en de trein toch op tijd rijdt.

Alweer komen we van de Veluwe af naar het westen, om afscheid te nemen van een collega. Hij is de vierde op rij die we zullen gaan begraven, maar vandaag nog niet. Deze kan er nog zelf volop van genieten, dat we met zovelen om hem bij elkaar komen. Niet op de begraafplaats, maar voor een samenzijn In de kroeg,  Hij en zijn vrouw zijn het middelpunt van een buitengewoon geanimeerde bijeenkomst, waarin niet te zwaarmoedig wordt gedaan en de betrokkene de term 'op je gezondheid' probleemloos vaak laat klinken.  "Dit moeten we vaker doen," vinden de deelnemers. Journalisten houden van zwarte humor.

Als we terugreizen is de trein minder vol, tot station Bijlmer/Arena. Excuses voor het ongemak, maar laten we het feestelijk houden, lieten de mannelijke en de vrouwelijke conducteur ons tot drie keer toe weten. Ondertussen vulden de gangpaden zich weer, nu met vreemd uitgedoste en uitgelaten Arabieren, ook de vrouwen onder hen hadden zich duidelijk niks aangetrokken van het gebod geen alcohol te nuttigen. De meute kreeg toestemming ook in de eerste klas mee te reizen. Er was een trein uitgevallen en er moest van de onze een wagon achterblijven, vandaar de extra drukte. Met journalistiek instinct informeerde onze reisgenoot bij de langskomende sultans naar de reden voor de vrolijkheid. De soepjurken waren te ver heen voor een samenhangend antwoord, maar naast hem zat een meisje dat het wist: "Die zijn naar de Toppers geweest. Het thema was 1001 nacht." Beslist ook een geslaagde bijeenkomst geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten