donderdag 30 mei 2013

ook jammer

Pronk is dus weg, maar ook Godelieve van Heteren is geen partijlid meer. Dat las ik in hetzelfde bericht, zonder nadere toelichting. Dat gaan wij van de Knorriekrant even rechtzetten.

Slechts weinigen zullen nog wat van haar afweten, maar ook zij mag zich koesteren in onze bijzondere waardering. Knorrie kende haar als toegankelijk en hardwerkend Kamerkid - ja, mopperzuchtige hardwerkende Nederlanders, jullie zullen het niet willen geloven, maar die bestaan echt.
Ze was actief in Wouter Bos' eerste periode als fractievoorzitter, en deed volksgezondheid en Europese zaken. In die tijd verkeerde ze ook onuitgenodigd zeer regelmatig in onze kringen om voeling te houden met de achterban. Tussen haar en Bos boterde het onvoldoende voor prolongatie van haar Kamerlidmaatschap, jammer genoeg.

Koks kabinet was in 2002 gevallen vanwege Srebrenica. De verkiezingen daarna waren bepaald door de kogel voor de LPF-lijsttrekker. Melkert was de kop van Jut en maakte plaats. Herinneren we het ons nog allemaal? Daardoor kwam Godelieve in de Kamer,  Als enige uit de  toenmalige PvdA-fractie sprak ze zich een paar jaar later uit tegen de missie naar Uruzgan. Voor mij was dat een dapper lichtpunt. Tegen de fractiediscipline ingaan kan immers betekenen dat je uit de Haagse kaasstolp weg moet. Mag.

Haar werd overigens officieus alleen zo'n beetje kwalijk genomen dat de media zich in die tijd niet om haar maar allemaal rond de LPF verdrongen, omdat relletjes het nu eenmaal beter doen dan inhoud. Dat is er daarna niet beter op geworden, vrees ik. 

Bos zou later - vastgelegd in een onthullende documentaire - verstrikt raken in de verwarrende adviezen van zijn te jeugdige campagnestrategen uit de kringen van Niet Nix, en het premierschap mislopen. Cohen, daarvoor en daarna beoogd premier, slaagde al evenmin. Vermorzeld door de media. Ook voor mannen is de politiek een hard vak. Nog een wonder dat er nog PvdA-leden over zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten