zondag 12 mei 2013

moederdag

Daar is ie dan weer, de moederdag. Bewonderenswaardig veel mensen gaan die vandaag besteden aan het zoeken naar twee verloren zonen, afgedankt door een vader die het leven beu was. Hij is wel teruggevonden, en zijn auto ook, maar van zijn kinderen zijn er voorlopig alleen beelden van de bewakingscamera bij een benzinestation.

Bossen doorzoeken, maar welke bossen? Het wordt ook vandaag weer een wanhopige zoektocht, al heeft de politie in de voorbije dagen aan de hand van de beschikbare videobeelden een gedetailleerd beeld van de afgelegde route kunnen reconstrueren. Austerlitz en Beek zijn vandaag de zoekgebieden die ze hebben aangewezen.

Vannacht waren bij BNN-radio mannen te horen, die eigenlijk wel eens zouden willen ervaren hoe het is om vrouw te zijn. "Lekker niks doen." leek de een heerlijk. ("Je kan toch ruilen?" stelde de presentatrice (Filemon zat in Spanje.) voor, maar daar zag de beller niets in: "Dan wordt het een puinhoop in huis".) De ander was ook jaloers: die zou weleens willen weten hoe het is om te bevallen. Vrouwen gaven andere antwoorden. Tijdens festivals bijvoorbeeld overal je plas kwijt kunnen, dat leek hun wel wat.

De uitzending stapte over op een volgend lichtpunt: de komst van 4D. Nu kunnen we al dodelijke wapens uit onze driedimensionale printer halen, dat is al erg genoeg. De stap daarna is knutselen met meer dan plastic alleen. Dan kan je mengen met aluminium of koper en rollen er kant en klare printplaatjes uit het apparaat, Ook medische toepassingen lonken. Organen maken van menselijk weefsel, met je eigen stamcellen. Eindelijk kunnen pappa's ook kinderen krijgen. En verliezen. Weten ze tenminste ook hoe dat voelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten