donderdag 16 mei 2013

slimme geit

De KRO-er Leo Fijen roept ons op gul te geven, anders krijgen we nooit meer een eucharistie-viering op onze zondagmorgentv. Alleen van mijn belastingcenten hoor, Leo! WNL is ook al niet tevreden over het nieuwe omroepbestel, want zij passen nergens bij. Ja, moet je jezelf maar niet Wakker Nederland noemen, denk ik dan. En zij horen - hadden ze zeker even verdrongen - bij de Telegraaf, die inderdaad wel heel erg uitgeslapen is.

Ach, hadden we maar een BBC. Die maakte me vandaag wakker met zo'n heerlijk onderwerp als de angorageit. Kan ook een schaap zijn geweest, in elk geval zo zag  hij eruit. Een vierkante bol krullend haar op pootjes. Met langgerekte dunne kurketrekkers als gewei. Hij was buiten de kooi aangelijnd, en stond geduldig te luisteren naar de reporter. Maar toen die voldoende moed verzameld had om hem een aai over zijn neus te gaan geven, deed hij beleefd een veilig stapje achteruit. Die hoorns bewaart hij voor de dames.

De baas van het beest vertelde aan ons dat al die wol eigenlijk helemaal niet handig is. In de regenzomer van vorig jaar konden de beesten geen stap verzetten. Ze stonden daar maar, hun écru-kleur jammerlijk verliezend, hun vacht werd roze. Dat kwam door een bepaald soort alg, leerden we op deze vroege morgen. De studio was vertederd en vroeg nog hoe het troetelbeest heette. Einstein, dus.

Ook Arnhemmers zijn dol op dieren. Hun krant de Gelderlander meldde vanmorgen dat maar 18% is komen stemmen, in meerderheid tegen het Kunstencluster. Daarover werd bericht in een tweekolommertje op pagina 2. Referendum mislukt, meer hoef je er niet over te zeggen. Daarnaast, en wel al aangekeild op de voorpagina, bovendien ook nog uitgebreid besproken op bladzij 3, was er alle ruimte voor de publieke verontwaardiging over een bij Nijmegen uit het water geviste groene tas, gevuld met dode hond. Op de kleurenfoto zijn de wit- en ambergekleurde poten goed te zien. Van alle twitter- en facebookwoede en de opvattingen van de burgemeester en de adviezen van een mediadeskundige mochten we smullen. 
Naar de twee jongens wordt ondertussen nog steeds gezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten