zaterdag 6 april 2013

bloembommen

Bij het hoofdkwartier van "Loesje" zijn ze deze zaterdag druk bezig het voorjaar in te halen. Dat doen ze door zadenbommen te maken. De actievoerders staan achterin de zaak gezellig klonten klei te rollen die straks het openbaar groen kunnen worden ingegooid. Gaat het dit jaar toch nog regenen, dan lopen de zaden uit en kunnen de bijen zich te goed doen aan onbespoten bloemen. Dit gaat helpen om de soort in stand te houden.
Uit protest tegen het uitblijven van de lente schaf ik me wat bloembommen aan, je moet de moed erin houden per slot van rekening.

Eerder op deze alweer koude en nog steeds zonloze dag had ik andere wereldverbeteraars geholpen de Arnhemmers (ja, daar woont Loesje, echt waar, op de Hommelseweg) te ondervragen over hun opvattingen over de plaatselijke politiek. Over een goede maand mogen ze zich in een referendum uitspreken over wel of geen kunstencluster. Nauwelijks iemand weet dat, of weet waar het over gaat, merkten we. Je kan het bovendien gemakkelijk verwarren met het kenniscluster, waar geen referendum voor nodig was, en waar nu al aan gebouwd wordt op een andere plek in de stad.

In de tijd dat het geld nog niet op kon waren de plannen ambitieuzer, en ging het om het bundelen van zaken als theater, filmhuis, concertgebouw en museum voor moderne kunst. Toen was mijn politieke groepering nog warm voorstander. Nu, nu verschillende partners al hebben afgehaakt, wil zij niet aan een vlees-noch-vis compromis meedoen. Steek dan het geld dat je overhoudt met een beperkte opknapbeurt in andere nuttige dingen.

Daarna gingen we over op de speerpunten voor de komende raadsverkiezingen. Werk, zorg en veiligheid Moet daar nog wat bij, vroegen we de mensen. Onderwijs, zeiden er veel. Cultuur, weer anderen. Duurzaamheid, vond er ook nog een. "Maar die veiligheid, dat hoeft niet zo. Dat klinkt zo PVV-erig." Dat vond ik nou echt prettig om te horen. Als meeste stemmen gelden is het gewoon goed wonen hier. Nu nog de bijen met bommen bestoken, en zorgen dat ook de bijen het daar mee eens zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten