dinsdag 2 april 2013

oog voor vrouwen

Het doek is definitief gevallen voor Veendam, leren de media ons vandaag. Een beetje overdreven, om het uitblijven van voldoende sponsors voor deze voetbalclub te vergelijken met het einde van een schouwburgvoorstelling. De bedoeling is immers dat er altijd weer een volgende voorstelling komt, zodat de gordijnen gewoon weer open gaan voor een nieuw eerste bedrijf. Het wordt pas tragisch als de overheid zo lamgeslagen is dat alle subsidies zijn afgeschaft en de cultuur ter ziele is gegaan.


Clubs gaan niet failliet als voetballers zich niet laten betalen, en het zou de sport een stuk interessanter maken  als op de uitslagen niet gegokt zou worden. Bij het wielrennen zijn de financiĆ«le belangen nog groter. Toen me dat duidelijk werd verloor ook de Tour de France alle glans, want wie kijkt nu graag naar de prestaties van de farmaceutische industrie?
Om terwille van de commercie dope te nuttigen, hoe dom kun je zijn. Toch hebben heel wat vaders hun gezinsverplichtingen tijdens Pasen verzaakt, om op de tv een paar uur naar de verrichtingen van de coureurs in de Ronde van Vlaanderen te kunnen kijken. Een familielid was zelfs langs de berm te vinden, een gewoonte van jaren, waarschijnlijk volgehouden dankzij het drinken van voldoende Belgisch bier.
Boonen viel uit. Cancellara won voorspelbaar. De Nederlanders kwamen er niet aan te pas. Alleen Mart Smeets natuurlijk weer wel.

Pas na de samenvatting in de avonduitzending mochten we vernemen dat er die dag wel degelijk een Nederlandse overwinning was geweest. Maar ja, Marianne Vos, dat is een vrouw. Daar hoeven geen beelden van te worden uitgezonden.  De vrouwen konden toch niet kijken. Het was Pasen, dus je begrijpt, de kinderen.
En ik moest naar het concert. Het kleinkind zong vijf coupletten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten