woensdag 10 april 2013

charme

De radioverslaggever kondigt zowaar mevrouw Kerling aan. Maar zo klinkt ze helemaal niet? Bovendien wordt  er kwaad gesproken over asielzoekers, en dat past totaal niet bij de Kerling die ik ken.

Al snel blijkt de persoonsverwisseling opgehelderd en komt de echte Cock aan het woord. Strijdbaar, met haar 84 jaar een beetje slecht ter been, maar met haar standpunten is nog steeds niets mis. Zij vindt dat nu de PvdA maar eens aan de beurt is om het regeerakkoord open te breken. Als de fractie dat niet wil, moet het congres maar duidelijk zijn. Ook als asielzoeker ben je mens, en heb je er recht op niet strafbaar te zijn als je de illegaliteit te worden ingedreven.

De vroegere burgemeester van Weesp heeft zich sinds ze haar functie neerlegde onvermoeibaar ingezet voor zulke principiële acties en vooral voor de politieke bewustwording van vrouwen, autochtoon en allochtoon. Met een inspirerende volharding, waarop je jaloers kunt zijn. Met nauwgezette statistieken, om te onderbouwen dat vrouwen in raden. provincie en het parlement ondervertegenwoordigd zijn. Charme en een opgewekt humeur vormen haar opvallend sterke wapenen.

Wie nu denkt aan VVD-"kanjer" Erica Terpstra zit er naast. Maar ik moest toch ook wel even aan haar denken. Haar broer zat bij de mijne in de klas, en zij was als zesdeklasser een bekende olympische zwemster. Dat ze meer kon dan dat werd duidelijk op de Europese Dag waaraan onze school meedeed. Ze voerde in een denkbeeldig Europees overleg de Italiaanse delegatie aan als Fanfani. ( Ze was per slot van rekening voor Nederland naar Rome geweest.) Met overdonderende vaardigheid de christen-democraat vertolkend bezorgde ze onze school de overwinning.
Dat zij later zelf voor de liberale kant van het politieke spectrum koos, ach, niet iedereen kan een Kerling zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten