woensdag 3 april 2013

goede raad is goedkoop

De Telegraaf, die leest een verstandig mens natuurlijk niet. Dat valt niet mee, want de meeste andere kranten zijn inmiddels opgeslokt door dit medium. Wat er in staat wordt trouwens door journalisten die nog bij radio of tv mogen werken toch wel doorverteld. Zo begint vandaag, eindelijk eens een zonnige dag, met de boodschap,dat er nauwelijks nog kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezing te vinden zijn. Niet, omdat niemand zich vrijwillig voor vieze vuile zakkenvuller wil laten uitschelden, vreemd genoeg. Nee, het grappige nieuws is, dat je er te weinig mee verdient.

Ja echt! Dat staat in de krant die gezorgd heeft dat het vertrouwen in de politiek tot op de grond is afgebroken - zelfs de VVD werd slachtoffer toen de aanval op het kabinet met de PvdA moest worden ingezet. De liberalen, wier spreekbuis ze waren totdat partijen als de LPF en de PVV op het toneel kwamen. En nu zijn de ouden van dagen tot troetelkinderen gemaakt, omdat ze zoveel te mopperen hebben. Nou, ons zult u niet horen, hoor. Want ook onze krant is een tijdje geleden opgekocht. Ons pensioen wordt verzorgd door de Telegraaf.

Al heeft die ons net laten weten geen geld te hebben voor een inflatiecorrectie. Daarom blijven we nog maar even doorgaan met besparen op het abonnementsgeld. Er is gelukkig nog een politiek pensioentje, al is het niet van het raadswerk. Dat is weliswaar geen dankbaar of lucratief, maar wel heel erg interessant vrijwilligerswerk. Zeg ik er toch maar even bij.

1 opmerking:

  1. Nou, zelf kun je er anders ook wel wat van hoor, Knorrie! Van dat mopperen bedoel ik. Maar het is gelukkig wel eloquent gemopper.

    BeantwoordenVerwijderen