vrijdag 5 april 2013

eindelijk Ethel

Je bent jarig dus je krijgt wat. Niet te ingewikkeld moet het zijn, want elektronica ligt je niet zo erg. Gelukkig is er een handleiding, waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. "Wees zeker zijn dat de batterij pollen zijn volgens de batterijen indicatie correct erin zijn."

Als dat gelukt is moet je sleuven en openingen in de unit niet blokkeren door kussen. Ook niet door sofa of overige vergelijkbare voorwerpen, trouwens. Drupels of spetten vermijden. Apparaat beslist niet op een instabiele kar plaatsen.  
U hoeft daarna alleen nog maar het menu in te stellen. "Na het ingang naar de opzetten menu, druk op de knops voor up en down beweging." Wie langzamerhand een beetje dépri is geworden, doet er toch goed aan verder te lezen. De handleiding waarschuwt u namelijk ook dan liever geen onverstandige dingen te doen. "Werp de batterijen niet in brand. Indien het problem blijft, zet het toestel uit en  halt de voiding van het stopcontact. En neemt contact op met de klantenservice."  U krijgt zonder twijfel een stoet hulpvaardige Chinezen aan de lijn.
 
Na het nodige gepuzzel zit de jarige tenslotte toch innig tevreden achter een werkend beeldscherm te genieten van opnamen van het totale Schotse spoorwegwezen. Straks nog Stan en Olly. Met Ethel, natuurlijk. Zijn verjaardag kan niet meer stuk; zolang hij de instabiele kar maar uit de weg blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten