zaterdag 1 maart 2014

vrouwenbroeders

De landelijke lijsttrekkers op tv, maar de Vlissingse politiek op de radio. Het is een gezellig robbertje knokken vanmiddag, overeenkomstig de kennis die wij hebben van de gebruiken ter plaatse. Ook de kersverse SGP-lijsttrekster blijkt haar op haar tanden te hebben en wil juist liever niet met moddersmijten. Met vuile was moet je niet naar de media lopen.


Vreemd genoeg liet ze zich wel strikken voor de camera van PowNed. Toen Rutger Castricum bleek daar een treiterpartijtje van te maken zapte ik weer verder. Het is geen kunst iemand zonder camera-ervaring lekker te laten afgaan. Het is net als kijken naar jakhalzen die hertjes verslinden, beelden die ik niet vrijwillig hoef te zien. De SGP-ster die overigens het postuur van een hertje wel een beetje mist, loopt, vertelde ze nu, een krantenwijk om fit te blijven, maar sluit een zetel in het college niet uit. Bezuinigen moet, en kan wel op cultuur, geeft ze alvast een inhoudelijke voorzet. De Zeeuwse schouders moeten onder het uitbaggeren van de drempel die  - Rotterdam blij  - de doortocht van grotere schepen naar Vlissingen en Antwerpen belemmert. Daar krijgt ze zowaar bijval voor.


Er staan drie vrouwen op haar lijst, naast zes mannenbroeders. De partij is nu niet in de raad vertegenwoordigd, maar in het radio-uurtje voert haar lijsttrekster het hoogste woord. Zo kwamen ook Fortuin en later Wilders in de kiezersgunst. Gisteravond meldde Nieuwsuur dat de journalistiek niet meer in staat is verslag te doen van de lokale politiek. De perstribunes blijven tegenwoordig akelig leeg. "Stuurt u maar een persbericht."


En ook bezorgers worden schaars. Wij zoeken er een die Trouw op zaterdagmorgen nog bij ons in de bus wil komen doen. Klagen helpt niet, ons abonnement wordt weer met een dag verlengd. Tot lang na onze dood zullen de erven nog recht hebben op na te bezorgen exemplaren. Daar staat weer tegenover dat we ten gevolge van de oplopende opwinding onnodig vroeg zullen heengaan. Zou dat de boosaardige strategie zijn van het ochtendblad? En als het zelf ter ziele gaat? Wat dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten