maandag 17 maart 2014

wantrouwen

Intelligente mensen hebben een groter vertrouwen in hun medemensen dan de wat minder bedeelden. Je moet echt op een prestigieuze Britse universiteit  opgeleid zijn, om daar wetenschappelijk onderzoek naar te hebben mogen doen.


Het berichtje stond op nu.nl en is er nu alweer van afgehaald, wat jammer is behalve als je waardeert dat de kwaliteitsbewaker van de digitale nieuwsbron heeft ingegrepen. Maar natuurlijk zou het voedsel gegeven hebben aan de kritiek van onze kinderen, die ons in veel opzichten veel te argwanend vinden en nu dus de bewijzen in handen gehad zouden hebben ons ook nog dom te mogen vinden.


Premier Rutte heeft het zelfde medium ook al gebruikt om domme dingen te zeggen. Als je rechts wilt stemmen moet je bij zijn partij zijn, beweert hij. De PPV is namelijk veel te links geworden. Haalt in sommige opzichten de SP zelfs nog links in. Zegt de liberaal, in onmiskenbaar overspannen staat. Kennelijk wantrouwt hij de peilingen niet, hij ziet een zware bui hangen die wild om zich heenslaan rechtvaardigt. Dan maar even geen staatsman, dan maar met de moed der wanhoop partijleider.


De PVV doet alleen in Den Haag en Almere mee, en ging het niet gewoon om raadsverkiezingen? Blijf toch kalm, mensen. En blijf dom. dan hoef je er niet op te vertrouwen dat de PVV je stem verdient.  Dit om teleurstellingen te voorkomen.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten