maandag 24 maart 2014

top

Wat een gekte, wat en feest. De slotverklaring ligt klaar, al moet de nucleaire top nog beginnen. Vanuit ons Gelredome waar ze zich moesten verzamelen zijn de agenten aangevoerd die hem moten bewaken. De eerste wereldleiders zijn al een dagje aan het sightseeen. "Vol is vol," waarschuwt de escorte-industrie dan ook bijtijds. Het aantal beschikbare gezellige meisjes is beperkt, bij zoveel vraag.

De top gaat pas in de namiddag beginnen, en gaat redelijk snel over in een lekker etentje bij onze verse koning vanavond. De eerste zaken in de marge zijn al gedaan. Nederland haalt voor  twee miljard aan Chinese contracten binnen. Amerika verlost Japan van een portie ongewenst kernafval. Twee straaljagers hebben een onbekend Amerikaans vrachtvliegtuig onderschept en uitgeleide uit het Nederlands luchtruim gedaan. 

ook een probleem: gewóón afval

Beetje onderling keuvelen, altijd leuk. Bezorgd wezen over Syrië. Roddelen over Poetin. Het nieuwe vak Krim-ologie bedrijven. Afrika doornemen. Alvast dromen over de volgende ministerstop, gewijd aan cyber-crime. Never a dull moment. De politieman die al meedraait sinds de rookbommen van het huwerlijk van Beatrix en Claus, verheugt zich er deze keer op dat hij en zijn collega's dit ook al zo historische evenement mogen bewaken en hopelijk aldoende ook Obama zullen zien. De kindertjes van het Sweelinck College, "representatief voor d Amsterdamse jeugd", hebben dat geluk al mogen smaken. Rutte heeft de internationae pers bijtijds uitgelegd hoe het zit met Zwarte Piet. Fijn dat er gekleurde mensen op de Antillen wonen, die hoeven zich tenminste niet zoals hij moeizaam af te schminken na de verkleedpartij..

Onze neef, die in Den Haag het al weken lsng heel druk heeft gehad omdat hij zo handig is in het gebruiksklaar houden van congrescentra, mag na morgen eindelijk even uitblazen. Laten we goed beseffen: zonder hem geen top-succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten