vrijdag 28 februari 2014

ver van huis


Handig hoor, een kind hebben van nog net geen vier dat je redt als je in je kapmes bent gevallen en een slagaderlijke bloeding hebt opgelopen. Het overkwam een Amerikaan in Rockdale County. Terwijl hij zichzelf eerste hulp  bij zijn ongeluk toediende en de wond stevig dichtkneep belde zijn dochter 911, en zo kam het toch nog in orde.


Dat is andere koek dan de alarmservice die had moeten reageren op het noodsignaal van een bejaarde Haarlemse. Zij was gevallen en zat klem met haar voet. Er was uiteindelijk heus nog wel iemand aan de deur geweest, maar ja, er was niet open gedaan.. Zeker kerstinkopen aan het doen.


Toen de telefoontjes van de familie uit Noorwegen niet beantwoord werden, schakelde die de politie in. Na vier dagen werd de vrouw, zwaar onderkoeld en met veel te hoge bloeduikerwaarde, gevonden en naar het ziekenhuis gebracht, al heeft dat niet meer mogen baten.


De thuiszorgorganisatie zat in Groningen. Nu gaat er niks boven Groningen, maar dat is toch kennelijk een beetje ver weg om de zorg in Haarlem adequaat te kunnen verzorgen. Dit ongeluk gebeurde in 2011, pas daarna zijn we begonnen aan de afbraak van de thuizorg. Wat zal ons nog allemaal te wachten staan.   

                    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten