woensdag 26 maart 2014

oncomfortabel

de gevangnis een hotel? Dit is een hotel voor insecten
Natuurlijk zouden we het ook hier weer over de voorwaardelijke vrijlating van Volkert van der G. kunnen gaan hebben. Op de redactie van Stand.nl, spreek uit standpunt ennel, waren ze vanmorgen in staat van opwinding door het bericht dat staatssecretaris Teeven zich er nu toch bij neerlegt dat de man op vrije voeten komt, en wel op 2 mei. Dus mochten de mensen in het land bellen om voor of tegen de stelling te zijn dat dat een goede zaak is.

En ja hoor, ter omlijsting was zoals zo vaak de chauffeur van Pim te horen, nu politicus te Tilburg,; geen voorstander van beperkingen maar ook niet van vrijlating. De presentatoren hadden het met zulke nuances hoorbaar moeilijk. Ook van de mensen die vonden dat van vrijlating geen sprake kon zijn omdat de moordenaar van Fortuin nooit echt spijt heeft betuigd,  werden zij een beetje kregel. Ö, dat is dezelfde riedel," hoorde ik een aanhangster snel afgekapt worden. Onze bellers voorspelden haarfijn dat de deskundigen het bij het verkeerde eind zullen hebben: gevaar voor recidive is zeker aanwezig .

Omdat geen afwijkingen in de psyche zijn aangetoond, kan Teeven slechts vaststellen dat de rechtsregels ook voor Van der G., gelden, en dat hij dus vrij mag komen, na twaalf jaar. Maar niet in bepaalde plaatsen, en in de media. Dat is jammer voor onze 86 talkshowhosts. En hij moet zich regelmatig melden bij de reclassering. Het vuurtje van de wraaklust is weer flink aangewakkerd, hij mag wel oppassen, na de dag van de arbeid. Tot slot: wanneer wordt stand.nl opgepakt voor uitlokken van volksgerichten?


 , en waren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten