maandag 31 maart 2014

niet vervolgd

De Marokkaanse kwestie is door eigen toedoen dit weekeinde werkelijk een stuk verder geholpen. Minstens een hunner probeerde het weer eens met een gewapende overval. De juwelierszaak in Deurne die tegen sluitingstijd ongewenst bezoek kreeg, werd verdedigd door een echtpaar dat kennelijk op overvallen al gerekend had en schiettuig bij de hand had. De Marokkaan en zijn handlanger, van wie de herkomst nog niet bekend is, lieten daarbij het leven. 

De officier van justitie dacht, dat hier wel van noodweer gesproken zal kunnen worden. In dat geval gaat er niet vervolgd
in Lochem is alles rustig, als daar de avond valt
worden, schat hij in. En dus trokken vrienden van de slachtoffers naar Deurne om te demonstreren en "wij wille grechticheid" te scanderen. Een opvallend geïntegreerde tongval, mogen we wel stellen. Ook als verlangen bij Nederland passend, al hielden ze kennelijk geen rekening met de mogelijkheid dat juist dat niet-vervolgen inderdaad gerechtigheid ìs. Deurnese jongeren stonden klaar voor een tegendemonstratie: "Rot op!" luidend, "Naar Marokko graag!"


Tweede Kamerleden stonden prompt klaar om de officier te grote snelheid te verwijten. Weer anderen om de Kamerleden te betrappen op ongepaste bemoeizucht, in ons land geldt immers de scheiding van wetgevende, rechterlijke en uitvoerende macht. De partij van dat ene enge lid doet weer goede zaken.

In Frankrijk komen na de verkiezingen van dit weekeinde burgemeesters aan de macht dankzij de opmars van het Front National. In Nederland zijn de geesten rijp gemaakt voor een ferm "nee" tegen Europa. Waar is de tijd gebleven dat de kinderen in Deurne de jeugd die er vakantie kwam vieren nog uitjouwde, omdat ook de meisjes shorts droegen? Is het vooruitgang, die ons tot hier heeft gebracht?


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten