vrijdag 21 maart 2014

eindelijk

Twee jaar geleden was het Hero Brinkman, die op mijn verjaardag uit de PVV stapte. 
Deze keer was het Roland van Vliet die opgaf, de zevende fractiegenoot inmiddels. 
Voor hem was de maat vol, toen de zonnegod van zijn partij de zaal op de verkiezingsavond hartstochtelijk"minder Marokkanen" had laten scanderen.. 

De heer Steeds Wilders speelt nog de vermoorde onschuld. Hij heeft toch zeker niks miszegd, het was de zaal die zich uitsprak. Maar hij zal zich toch niet prettig voelen nu eindelijk, eindelijk,
eindelijk een brede maatschappelijke verontwaardiging loskomt over zijn strijdmethoden. 

Een tsunami van kritiek, uit onverdachte hoek. W.'s joodse vrienden nemen ondubbelzinnig afstand. De protestantse kerken wijden op zondag hun diensten aan de kwestie. De Frankfurter Allgemeine Zeitung benoemt de parallellen met de nazi-propagandist Goebbels. Honderd aanklachten wegens discriminatie zijn ingediend. Zelfs de premier van alle Nederlanders, VVD-voorman Rutte die nooit wilde uitsluiten, schort nu, eindelijk, eindelijk, eindelijk, samenwerking op tot S.W. tot inkeer is gekomen.

In Pauw en Witteman nodigde de goedaardige bokser Arnold Vanderlyde de man uit voor een partijtje sparren. Daar leer je respect voor je tegenstander mee, legde hij uit, dat zou goed voor S.W. zijn. Heus niet dat hij hem knock-out zou slaan, al zou hij dat met twee klappen gemakkelijk kunnen doen daar ging het niet om.

De talkshowhosts dachten toch niet, dat de uitnodiging zou worden aangenomen. Leuk staartje aan een gedenkwaardige uitzending, waarin burgemeester Van der Laan het gelijk aan zijn kant had. Het  heeft geen zin W. politiek te bestrijden, dat maakt hem alleen tot underdog. Laat het vooral aan de samenleving zelf over om duidelijk te maken dat de grenzen zijn overschreden. Eindelijk, eindelijk, eindelijk komt dat op gang.

W., vroeger al teveel gepest op school, speelt nu de kaart van "dat er een hetze tegen de PVV gaande is". Voelt hij eindelijk, eindelijk, eindelijk aan hoe akelig het is als je dat overkomt. Hopelijk helpt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten