woensdag 12 maart 2014

crimineel

Zowaar een kritisch humoristisch itempje bij omroep Gelderland. Rondom de VVD-posters die in het vlakbij Arnhem gelegen Huissen (zelf zeggen ze Huussen) zijn opgehangen. De gedachte is dat je op de liberalen moet stemmen, als je de criminelen uit Huissen wilt verdrijven.


De camera stapt op enkele zwaarbeproefde inwoners van het stadje af. Ja hoor, ze zijn enorm tegen al die criminelen. Je hebt geen leven meer. Een voorbeeld? Eén meneer had er eens wat van gezegd, toen hij iemand bij een auto bezig zag. De potentiele autokraker leek bereid om hem een ram te verkopen, zo erg was het. Ook erg: in vier woningen waren Polen gehuisvest. Nou, dan weet je het wel.


De verslaggeefster had haar huiswerk gedaan. "Wat, als ik u vertel dat de criminaliteit in Huissen de laatste jaren alléén maar gedaald is?" vroeg ze na de rij van verontruste reacties te hebben aangehoord.  De ondervraagden waren stomverbaasd.


Gelukkig was daar de rustige senior, die dat natuurlijk wel allang wist. In zijn woonplaats gebeurt nou werkelijk helemaal nooit wat. "In Huissen is een bloemkool gestolen," was volgens zijn spotternij ongeveer de ergste misdaad die je daar kunt tegnkomen. "Maar als mensen bang zijn om hier 's avonds over staat te lopen, dan kunnen ze me gerust bellen. Ik durf wel even mee te lopen."


Acht jaar geleden speelde de VVD  in onze vroegere gemeente ook al die kaart van akelige bangmakerij. "Vandalen betalen", was daar waar ook nooit wat gebeurde (behalve misschien wat rotjes met oudjaar) de leus. Sedertdien zijn ze er de grootste partij. Dat was geen verbetering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten