donderdag 20 maart 2014

minder W.

Het is weer eens wat anders, je verjaardag begínnen met een kater. De grote afstraffing voor de PvdA dreunt nog door, vandaag.

Dat doet pijn, zelfs als je een oud-lid bent met bezwaren tegen de standpunten inzake JSF en de criminalisering van buitenlanders (nog los van wat andere lastige compromissen omwille van de samenwerking met de VVD). Te oordelen naar de uitslagen ben ik waarschijnlijk  de enige geweest die zich niet door revanchisme of landelijke argumenten heeft laten leiden bij het uitbrengen van haar stem. Die is toch gewoon naar de PvdA gegaan, bij gebrek aan alternatieven. Hier in Arnhem kon ik met een gerust hart op de nummer een van lijst een stemmen. Vier  goede jaren in de oppositie, toch af en toe invloed op de besluitvorming. Zelfs de krant erkende dat Martien Louwers er met kop en schouders boven uit steekt. 


Ook hier krimpt de fractie desondanks, van zeven naar vijf. Ook de Arnhemmers rekenen dus af met het kabinet. Liever versplinteren zij hun raad, er komen elf fracties in en bestuurlijke scholing heb je niet meer nodig. Voortaan zullen de dierenbelangen zelfs hier aan de Rijn speciaal behartigd worden.  Is het een excuus dat Marianne Thieme hier vandaan komt?

Voor straf moet Arnhem nog maar even blijven kijken naar de PvdA-poster op ons raam. De man van de jarige mag hem gewoon nog even laten hangen.

En waarom mocht W., die niets bijzonders presteerde in Den Haag en Almere, zó uitgebreid in beeld en aan het woord komen? Waarom mag deze volksmenner ongestraft op campagne voor minder EU, PvdA en Marokkanen? Minder W., en PVV, dat zou pas echt een zegen voor het land zijn.

O ja, en ook nog gefeliciteerd: dit blog bestaat nu precies een jaar. Nederland is er in dat jaar nog niet echt op vooruit gegaan. Opgeven willen we nog niet, we nemen maar een voorbeeld aan Samsom.  Knap, zulk incasseringsvermogen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten