dinsdag 11 maart 2014

binken

"De mooist speeltuin van het land, de wereld, het heelal." In Klarendal weten ze het wel, de Leuke Linde is top. Veertig vrijwilligers zorgen er voor. Radio I is deze week weer in de wijk, en tekent de tevreden commentaren op.


Onze kleinkinderen lopen er graag naar toe, ook al omdat ze op de terugweg dan misschien een ijsje krijgen. We zijn er net nog geweest. Druk, heel druk was het in het overzonnige weekeinde. De dierenstal was uitgemest, een grote tractor met aanhangwagen kwam de berg mest opladen. Het viel de ouders op, dat zij dat zelf interessanter vonden dan de kinderen, die speelden uitbundig verder.


"Hier geen autochtoon en allochtoon, iedereen is Klarendaller," verzekert de woordvoerster vanmorgen aan de radioluisteraars. Speeltoestellen zijn er voor alle leeftijdscategorieën, nergens zal je waar ook ter wereld een korter glijbaantje vinden dan in het babyhoekje. Mar ook voor de jonge pubers zijn er nog avontuurlijke mogelijkheden om actief te zijn, zij zijn veilig weggeborgen op het verst gelegen terrein.


De radio registreert dat een moeder betrapt wordt op het voederen van de dieren, het bord waarop staat dat dat niet mag heeft zij nooit gezien. "Ik koop er altijd expres brood voor," bekent ze. De toezichthouders doen hun best. Zelf zag ik hoe een voetballende vader tot de orde werd geroepen. Veel te dicht bij de glazen panelen van het terrasje, dat al bijna weer kan worden ingericht. Voetballen mag alleen op het veld verderop. Met vrijwilligers valt niet te spotten.


Mijn kleindochter zou nog wel veel langer willen blijven, nu ze weet dat twee van de leukste binken van haar school net binnenkomen, ook ver buiten hun eigen wijk. Zullen we dan maar eens een ijsje gaan halen? Kleinzoon en ik weten haar mee te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten