vrijdag 28 maart 2014

belastend

Blauwe Vrijdag, we worden geacht ons belastingformulier vandaag in te vullen. Blauwe dinsdag  schijnt de saaiste dag van het jaar te zijn, maar dit komt er toch aardig dicht bij.  Behalve voor ons, hoera.

Wij hebben een spannende zoektocht ingelast naar de gegevens die de Rabobank over ons beheert. U weet misschien nog dat we in februari waren binnengevallen om onze internetbankierenbevoegdheid terug te geven.  Nog steeds geen overschrijfboekjes gezien, aan het aanmaken waren ze nog niet toegekomen. Maar ons jaaroverzicht, zo nodig voor het juist invullen van de belastinggegevens, is niet meer toegankelijk en dat is vandaag een handicap. 

Er is nu een grijsbaardige fietsenrijder naar het Rabobankhoofdkantoor onderweg, in de hoop daar een medewerker te treffen die bevoegd is onze gegevens in te zien. Wil hij een uitdraai meenemen, dan gaat hem dat vijf euro kosten. Stoom blaast uit zijn oren. Vergissingen van de bank zijn allang niet meer in uw voordeel. Gelukkig kan hij daarna nog even bij zijn dochter langs, voor het aanreiken van echte Zeeuwse bolussen, vers van Bakker Boer. Troostrijke versnapering, voor wie aan de belastingopgaven zit te werken. Leuker kan je dat hus wel maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten