vrijdag 14 maart 2014

deals

Vandaag is de voorzitter van de voetbalclub die de flauwe Schwalben van Robben gedoogt afgetreden. Hoeness gaat niet in beroep tegen de drie-en-een-half jaar gevangenisstaf die hem zijn opgelegd vanwege belastingontduiking. Hij schaamt zich. Fred Teeven blijft doodkalm staatssecretris, nadat de Tweede Kamer zijn deal met een drugscrimineel vruchteloos heeft aangevallen.


Dat dealen gebeurde toen hij nog officier van justitie was, crimefighter zelfs. Boeven vangen, hij zwelgt erin. We spreken nu van 2000, er waren nog guldens. De drugshandlaar moest driekwart ton betalen en mocht toen 2,5 miljoen gulden houden. Nee, hij hoefde niet eens iemand te verraden. De Belastingdienst werd van de domme gehouden. Nou, dat mocht toen nog gewoon, houdt verantwoordelijk minister Opstelten stug vol. Het was tegen de regels, maar die konden wel even aangepast worden want het waren de regelmakers zelf die er last van hadden. Witwassen? Nee, zo noemen we dat liever niet. En dat het eerst eigenlijk zelfs om een half miljard zou zijn gegaan, daar is ook niets van bekend.


Gelukkig houdt de PvdA de coalitiepartner braaf uit de wind. Zoals ze vandaag ook liever de geschokte Marokkaan in hun partijbestuur tot nederige excuses dwong, die  per ongeluk "Hitler is onder ons" had getwitterd als reactie op Wilders' getreiter. Ook de gedoogpartner uit de vorige rampzalige regeerperiode van de coalitiepartner moet kennelijk ontzien worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten