zaterdag 22 maart 2014

ont-waakt

Vandaag  zorgt de PVV zelf voor het vervolg van de hetze waarover Steeds Wilders zich beklaagt. Het regent opzeggingen uit eigen kring. Een Kamerlid, een Europarlementariër, Statenleden, de grootst mogelijke meerderheid van de raadsfractie van Almere haken af. "Zet hem uit de fractie," luidt de oproep aan de achterblijvers in de Kamerfractie wanhopig.

Implodeert de partij, zoals nu opeens realistisch lijkt, of waait ook deze bui over en is het na het weekeinde weer business as usual, zoals sommige PVV-watchers verkondigen? Tiktijd blijft vol goede moed. Wat nu zo plotseling gebeurt lijkt verdacht veel op de Big Bang waarvan deze week nieuwe bewijzen op tafel zijn gekomen. In omgekeerde richting dan, die van een supersnelle totale implosie, blijkt dit natuurverschijnsel dus ook mogelijk. 

Verjaarsbezoek uit Engeland lost ondertussen het fotoprobleem voor de Tiktijd op. Het zijn zowaar zomaar heerlijke tijden! Al klaagt oud-minister Ben Bot dat hij door de veiligheidsmaatregelen rond de nucleaire top van de komende week nu al zijn gebruikelijke fietsritje van woonplaats Wassenaar naar zijn kantoor in Den Haag niet kan maken. Vliegtuigen hangen boven Nederland, marineschepen liggen voor de kust, de Amsterdamse musea zijn gesloten voor anderen dan Obama. Voor een inspectie van de wacht uit voeger tijden, met een bewakingscircus naar hedendaagse begrippen. Even doorbijten, hopelijk gebeuren er geen ongelukken als hij voor zijn bezichtiging van de Nachtwacht maandag met zijn helikopter landt op het Museumplein. 

Knorrie heeft het Rijksmuseum vorig voorjaar al gezien. Niemand was zenuwachtig.Wie geduld had tot sluitingstijd, had het Rijks voor zich alleen. (Nagenoeg) onbewaakt, dat is pas echt genieten..





.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten