dinsdag 1 april 2014

roze bakfiets

Geen flauwe grappen op deze eerste april, maar een paar goede berichten. Ik hoor tot degnen die blij zijn dat de regeringspartijen afzien van het strafbaar stellen van illegaal verblijf in ons land. De VVD bleek over te halen als de PvdA lastenverlichting voor de middeninkomens slikte. 

Ik laat maar even buiten bechouwing dat ook in liberale kring inmiddels werd getwijfeld aan de juridische houdbaarheid van het strenge beleid. Ook hoeft met de opvattingen van hun vroegere gedoogpartner geen rekening meer gehouden te worden, nu die zich voorlopig onmogelijk gemaakt heeft  met zijn vreemdelingenhaat. 

Het tweede positieve nieuws is dat een kind in een lesbische relatie vanaf vandaag twée moeders mag hebben. De actievereniging "Meer dan gewenst" hoorde ik van de week al hartstochtelijk pleiten voor verdere aanpassing aan moderne opvattingen,  zodat ook mannen samen "ouder" van hun kind kunnen worden. De bevlogen woordvoerster, zelf hetero, had een gezin met twee zonen van homovaders, gedrieën voeden ze de kinderen op. Ze was, zelf partnerloos, ingegaan op de kinderwens van de twee mannen. 

mag natuurlijk ook een ridder op een groene fiets zijn
Ook meerlingouderschap zou erkend moeten worden, begrepen wij luisteraars van haar.

 "De prins op het witte paard komt misschien ooit nog, maar de vaders op de roze bakfiets waren nu eenmaal eerder. Zij houden gewoon hun plaats, daar hebben onze kinderen recht op,"  voorspelde ze.


En  dan nu nog hopen op het echec dat een eind maakt aan de JSF-aspiraties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten